byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Springbank 15 år Rum Wood Single Malt Scotch Whisky 51% 2019 Edition

Det nyeste skud på stammen af Limited Editions fra Springbank Distillery er noget, vi ikke ser så tit: en Springbank lagret 15 år på romfade og tappet ved fadstyrke (51%)! Det lille Campbeltown-destilleri har endnu engang skabt et lille mesterværk, her med en skøn kombination af Springbanks klassiske røg og salt, en let sødme og diskrete noter af tropisk frugt, som selvfølgeligt er tappet uden farvestof eller kølefiltrering. Der er frigivet 9000 flasker på verdensplan – og de fleste steder er den allerede udsolgt!


Farve: Gylden.


Duft: Først klassisk Springbank, hvor tørv, flint og stald er i front. Et par minutter efter whiskyen er skænket, bliver duften mere tropisk og op af glasset farer ananas, toastet kokos, brændte skumfiduser og flamberet banan, stadig med en snert af tørverøg flimrende i baggrunden.


Smagsnoter: I smagen er whiskyen salt, sprød og frisk. En flot sødme ledsager noter af tang, peber og røg, og eftersmagen er lang og kompleks.


Serveringsforslag: Nyd den rent, evt. med et par dråber vand.


Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.


Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det ægte håndværk gør Springbank til mange whiskynørders yndlingswhisky! Alt er hands on, og som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.

Det nyeste skud på stammen af Limited Editions fra Springbank Distillery er noget, vi ikke ser så tit: en Springbank lagret 15 år på romfade og tappet ved fadstyrke (51%)! Det lille Campbeltown-destilleri har endnu engang skabt et lille mesterværk, her med en skøn kombination af Springbanks klassiske røg og salt, en let sødme og diskrete noter af tropisk frugt, som selvfølgeligt er tappet uden farvestof eller kølefiltrering. Der er frigivet 9000 flasker på verdensplan – og de fleste steder er den allerede udsolgt!


Farve: Gylden.


Duft: Først klassisk Springbank, hvor tørv, flint og stald er i front. Et par minutter efter whiskyen er skænket, bliver duften mere tropisk og op af glasset farer ananas, toastet kokos, brændte skumfiduser og flamberet banan, stadig med en snert af tørverøg flimrende i baggrunden.


Smagsnoter: I smagen er whiskyen salt, sprød og frisk. En flot sødme ledsager noter af tang, peber og røg, og eftersmagen er lang og kompleks.


Serveringsforslag: Nyd den rent, evt. med et par dråber vand.


Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.


Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det ægte håndværk gør Springbank til mange whiskynørders yndlingswhisky! Alt er hands on, og som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.

DKK  1.995,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Det nyeste skud på stammen af Limited Editions fra Springbank Distillery er noget, vi ikke ser så tit: en Springbank lagret 15 år på romfade og tappet ved fadstyrke (51%)! Det lille Campbeltown-destilleri har endnu engang skabt et lille mesterværk, her med en skøn kombination af Springbanks klassiske røg og salt, en let sødme og diskrete noter af tropisk frugt, som selvfølgeligt er tappet uden farvestof eller kølefiltrering. Der er frigivet 9000 flasker på verdensplan – og de fleste steder er den allerede udsolgt!


Farve: Gylden.


Duft: Først klassisk Springbank, hvor tørv, flint og stald er i front. Et par minutter efter whiskyen er skænket, bliver duften mere tropisk og op af glasset farer ananas, toastet kokos, brændte skumfiduser og flamberet banan, stadig med en snert af tørverøg flimrende i baggrunden.


Smagsnoter: I smagen er whiskyen salt, sprød og frisk. En flot sødme ledsager noter af tang, peber og røg, og eftersmagen er lang og kompleks.


Serveringsforslag: Nyd den rent, evt. med et par dråber vand.


Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.


Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det ægte håndværk gør Springbank til mange whiskynørders yndlingswhisky! Alt er hands on, og som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.

Alkohol 51%
Type Whisky
Producent Springbank
Land Skotland
Område Campbeltown
Alder 15 år
Størrelse 70 cl
Whiskytype Single Malt Whisky
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ