Morgon Côte de Py kommer fra 8 hektar i det allerbedste terroir i Morgon. Der er tale om et bjerg af vulkansk oprindelse placeret lige i hjertet af appellationen. Jordbunden er dekomposteret granit, rig på jernoxyd. Også her er vinstokkene mere end 50 år gamle. Piron høster manuelt, druerne håndsorteres og afstilkes partielt. Der gæres i op mod 20 dage med såvel "pigeage" og "remontage".
93 point, JamesSuckling.com: "A very attractive nose with bright strawberry and cherry aromas, leading to a very elegant yet structured palate that offers a long and fresh finish. Drink or hold."
90 point, RobertParker.com: "The 2016 Morgon Côte du Py offers up a complex nose of sweet red cherries, strawberries and smoky plums, followed by a medium-bodied, juicy and succulent palate that's fine-grained and nicely balanced. It's a definite success."
Nomineret som European Winery of the Year 2020 af Wine Star Award
Morgon Côte du Py kommer fra 8 hektar i det allerbedste terroir i Morgon. Der er tale om et bjerg af vulkansk oprindelse placeret lige i hjertet af appellationen. Jordbunden er dekomposteret granit, rig på jernoxyd. Også her er vinstokkene mere end 50 år gamle. Piron høster manuelt, druerne håndsorteres og afstilkes partielt. Der gæres i op mod 20 dage med såvel "pigeage" og "remontage". 30 % af den unge vin lagres på et miks af foudres og barriques, for øget kompleksitet og rundhed.
Utrættelig ambassadør og en af de bedste Dominique Piron er født i Côte de Py i Morgon, og er 14. generation af vinavlere med base i Morgon. Den vigtige franske Guide des Vins 2013, skrevet af Michel Bettane og René Dessauve kalder Dominique Piron for "en utrættelig Beaujolais ambassadør". Parkers Wine Advocate skriver om Piron: "This is amongst the region's outstanding, top value-delivering addresses".
Elegante og intense vine med tydeligt terroir udtryk Filosofien for Dominique Piron er i bund og grund enkel: Han arbejder med én enkelt drue, Gamay, der når den dyrkes og vinificeres med omhu er en fantastisk drue, der evner at udtrykke sit terroir i en blød og intenst frugtmættet stil. Dominique arbejder med en bred vifte af lokale, og meget individuelle terroirs af høj kvalitet. Alt arbejdet i markerne sker med respekt for naturen, idet målet er sunde og perfekt modne druer. Der høstes pr. håndkraft, druerne selekteres ad to omgange, i marken og ved ankomsten til kældrene. Vinifikationen sker med et absolut minimum af intervention, idet målet er, at hver enkelt vin skal have et tydeligt terroirudtryk, rundhed, præcision og renhed i aromaerne.
Dominique søger vine med karakter, personlighed og elegance. Beaujolais Villages fra 50 år gamle vinstokke Beaujolais-Villages fra Dominique Pirons Domaine de la Chanaise fremstilles af vinstokke, der i snit er 50 år gamle. Druerne afstilkes delvist og gæres ved "semi carbonique" metoden, der sikrer vinene struktur og en smækker frugt, der giver mindelser om solbær og jordbær. Der er både struktur, stof og kompleksitet under frugten, og et lækkert strejf af mineraler og hvid peber.